Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy wiadomości Dodano: 2006-09-26  |  Ostatnia aktualizacja: 2006-09-26
Woda, która niszczy raka
Woda, która niszczy raka
Woda, która niszczy raka
Wszyscy wiemy, że picie wody mineralnej przynosi korzyści naszemu zdrowiu. Badacze ze słoweńskiego uniwersytetu w Mariborze odkryli, że woda wypływająca ze źródeł Pannanich Wells w Szkocji hamuje rozwój i zabija komórki rakowe. Naukowcy przeprowadzili eksperyment, w którym komórki rakowe pozostawili na 10 dni w wodzie z Pannanich Wells oraz w zwykłej wodzie pitnej. Okazało się, że komórki rakowe nowotworu jelita grubego umieszczone w szkockiej wodzie rozwijały się o 62,5 proc. wolniej niż w zwykłej wodzie.

Dokładniejsze badania wykazały, że woda Deeside podczas eksperymentów spowodowała śmierć 21 proc. komórek rakowych nowotworu szyjki macicy, 35 proc. komórek raka wątroby oraz 6,5 proc. komórek raka skóry. Woda ze źródeł Pannanich Wells znana jest od 18 wieku ze swych leczniczych właściwości, dotychczas ludzie używali ich do poprawy zdrowia w schorzeniach reumatoidalnych oraz wspomagania leczenia pooparzeniowego. Cechą charakterystyczną wody jest jedna z najniższych na świecie zawartość składników mineralnych.

Jak twierdzi Martin Simpson, dyrektor firmy produkującej wodę Deeside, woda ta nie stanowi preparatu zastępczego w terapii, ale może stanowić bardzo dobre uzupełnienie leczenia oraz składnik zdrowej diety.

(pj)

Kategoria wiadomości:

Z życia branży

Źródło:
UPI
urządzenia z xtech

Interesują Cię ciekawostki i informacje o wydarzeniach w branży?
Podaj swój adres e-mail a wyślemy Ci bezpłatny biuletyn.

Komentarze (0)

Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość. Wystarczy, że skorzystasz z formularza poniżej.

Wystąpiły błędy. Prosimy poprawić formularz i spróbować ponownie.
Twój komentarz :

Czytaj także